Bliv donor

Når du har meldt dig som bloddonor, kontakter vi dig pr. tlf. for at aftale tid til dit første besøg. Du er også velkommen til selv at ringe for, at booke tid på tlf. 63 20 25 38

Indkaldelse sker fra OUH Svendborg Sygehus.

Første besøg i blodbanken

VenteværelseNår du møder ind i blodbanken,skal du huske og registrer din parkering på standeren inde i donor-modtagelsen. Herefter skal du læse noget informationsmateriale, udfylde et elektronisk spørgeskema for nye donorer. Du får en snak med en af medarbejderne i blodbanken. Derefter tages en blodprøve på dig. Denne er for, at blodbanken kan afgøre din blodtype og blodprocent.

Der skal minimum gå 2 måneder fra dit første besøg til at du må tappes. Du kan evt. aftale en ny tid eller du vil få tilsendt sms indkaldelse til din første tapning.

Du skal afsætte ca. en halv times tid til dit første besøg.

Tapning

Når du møder ind i blodbanken, skal du altid huske og registrer din parkering på standeren. Herefter skal du svare på det elektroniske spørgeskema om blandt andet sygdom, medicin og rejser siden dit sidste besøg hos os.

Derefter tager du plads og du bliver kaldt ind, når det er din tur.

Tapning

Ved selve tapningen ligger du på en briks. Den, der skal tappe dig, fører en engangskanyle ind i en blodåre på indersiden af din højre eller venstre arm. Blodet løber derefter automatisk over i en engangsbeholder. Der bliver tappet en halv liter blod ved hver tapning.

Samtidigt bliver der taget blodprøver til undersøgelse for blodtype, blodprocent, HIV og leverbetændelse.

Det tager i alt cirka 15 minutter.

 

Efter tapningen får du noget at drikke, og du skal hvile i mindst 10 minutter.

Både før og efter tapningen af blod bliver du bedt om at gentage dit navn og personnummer. Det sker for at forebygge fejl og forbytninger.

Og næste gang og næste…

TapningNår det er ved at være tid for en tapning, ringer blodbanken til dig eller sender en sms indkaldelse for at aftale en ny tid til tapning.
Der er stor forskel på, hvor tit donorerne bliver tappet. Nogle er i blodbanken tre eller fire gange om året, mens andre bliver indkaldt meget sjældnere. Det kommer blandt andet an på køn og blodtype.

Du kan også gå ind og booke tid på www.sydblod.dk